Greendaddy opent tweede ronde in crowdfundingscampagne

Bamboodaddy opent tweede ronde in crowdfundingscampagne

Greendaddy (tegenwoordig Bamboodaddy), de Nederlandse webshop voor duurzame bamboekleding, opent vandaag een tweede ronde van crowdfunding. De eerste ronde was binnen 27 uur meer dan overtekend. Deze tweede ronde biedt je de kans om mee te werken én te verdienen aan de verdere groei van bamboekleding in Europa.

Greendaddy haalde vrijdag € 140.000 via crowdfundingsite symbid. Het crowdfundingssucces van Greendaddy verraste vriend en vijand. Al korte tijd na de opening van de campagne werd er € 75.000 geïnvesteerd, een paar uur na het einde van de dag was het beoogde bedrag van € 140.000 behaald.

Greendaddy wil verder groeien, en zal het geïnvesteerde geld gebruiken om de Europese markt te veroveren. Bamboetextiel is een stuk duurzamer dan katoen. Voor de productie van bamboe worden nauwelijks pesticides gebruikt, anders dan bij katoen, dat een van de meest vervuilende landbouwgewassen ter wereld is. Bovendien gaat bamboe erosie tegen en is de opbrengst per hectare fors hoger. (Lees ook ons artikel “Bamboe als alternatief voor katoen. De feiten op een rij”).

Niets voor niets noemt Greendaddy bamboe dan ook “de duurzame belofte van de 21ste eeuw,” een “game changer” die de Europese markt een flink stuk duurzamer kan maken. Bamboekleding is overigens niet alleen voor de milieubewuste Europese consument interessant. Het is ook erg geschikt als sportkleding en voelt bovendien veel zachter dan katoen.

Als je wilt investeren, grijp dan nu je kans. Bij de eerste ronde hebben enkele honderden mensen achter het net gevist, ook deze ronde kan dus snel voorbij zijn.

Als je investeert wordt je mede-aandeelhouder van het bedrijf. Ook krijg je per 10 aandelen een gift certificaat waarmee je bamboe basics in de webshop kunt bestellen. Dit levert op kort termijn al een rendement van 5% op je investering.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Onderbroeken, kathedralen en 12 andere producten van bamboe
Wordt bamboe de belangrijkste grondstof van de 21e eeuw?