Met deze stapelbare bijenkorf wordt bijeenhouden in iedere tuin mogelijk. Foto: Inhabitat

Met deze stapelbare bijenkorf wordt bijen houden in iedere tuin mogelijk. Foto: Inhabitat

Deze stapelbare bijenkorven maken het mogelijk om in iedere tuin bijen te houden. Van een kleine korf tot een grote kolonie, het is allemaal mogelijk met de modulaire opbouw van de korf. Het ontwerp is makkelijk in gebruik, goedkoop en makkelijk vervoerbaar. Ideaal dus voor een beginnende imker.

De ontwerper, Rowan Dunford, ontwierp de bijenkorf om mensen in de stad de mogelijkheid te geven om ook bijen te houden. De bijenpopulatie neemt wereldwijd gestaag af, en dit zou een manier zijn voor mensen om daar zelf iets aan te doen. Bijen zijn vitaal voor de natuur, aangezien ze bloemen en planten bestuiven. Op deze manier kan iedereen zelf iets doen om de bijenpopulatie op pijl te houden.

De korf wordt als een soort IKEA pakketje bezorgt, en kan daarna gemakkelijk in elkaar gezet worden. Je kan zelf bepalen hoeveel van dit soort korven je nodig hebt voor jou kolonie, en deze kunnen gemakkelijk gestapeld worden. De bijen kunnen door een opening aan de zijkant van de korf naar binnen en naar buiten vliegen.

Een cursus bijen houden is overigens wel aan te bevelen. In het hele land worden lokaal door imkers cursussen gehouden. Het Nederlandse project “I love Beeing” organiseert ook cursussen “urban beekeeping”, ondermeer in Utrecht, Amsterdam, Groningen en Rotterdam. Hier vind je meer informatie.

Wanneer de korf daadwerkelijk te koop zal zijn is helaas nog niet bekend.

Bron: Inhabitat

Lees ook
Vrachtwagen met 20 miljoen bijen kantelt op Amerikaanse snelweg
[adrotate group=”2″]
Zo red je bijen en hommels van massale sterfte: 6 tips