Wilma Mansveld. Foto: wikimedia commons

Wilma Mansveld. Foto: wikimedia commons

De “moedige” staatssecretaris Wilma Mansveld van Milieu (PvdA) heeft met haar actie om statiegeld voor grote PET-flessen nog niet af te schaffen zich tegen de lobby van het bedrijfsleven verzet. Iets dat eerdere staatssecretarissen niet aandurfden, aldus een analyse van het Dagblad Trouw.

Trouw schrijft: “Jaar op jaar kwam het bedrijfsleven de afspraken niet na, maar geen staatssecretaris die daarvan iets durfde te zeggen. Soms werden de afspraken dan maar bijgesteld (Cramer in 2010), soms ook ‘vertrouwde’ een staatssecretaris dat het goed kwam (Atsma in 2012). Een half jaar voor de daadwerkelijke afschaffing trekt Mansveld (PvdA) nu aan de rem. De supermarkten zouden geen PVC meer gebruiken tenzij het niet anders kon, maar de inspectie trof dit in 101 van de 1324 onderzochte verpakkingen nog gewoon aan. Conclusie van Mansveld: dan gaat ook de afschaffing van statiegeld niet door.”

Lees het hele artikel in Trouw

Zie ook dit nieuws: “Staatssecretaris Mansveld staat afschaffen statiegeld niet toe

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Briljant experiment toont aan dat statiegeld moet blijven (video)
Frodo is nu in de ban van het statiegeld