Hoe bewaar je brood het best? Foto: Onabargeinfrance.com

Hoe bewaar je brood het best? Foto: Onabargeinfrance.comDe manier waarop je brood bewaart heeft veel invloed op de houdbaarheid. Laat je de zak open staan, dan wordt het sneller hard. Bewaar je brood in de koelkast, dan droogt het sneller uit. Bewaar je het op een vochtige plek, dan gaat het sneller schimmelen.

In dit filmpje zie je 3 manieren om brood langer goed te houden.

Is het brood toch oud geworden, maar zit er nog geen schimmel op? Dan kun je het natuurlijk nog eten. Hier zie je 3 manieren om oud brood weer ‘vers’ te maken.

3 manieren om oud brood op te piepen

3 manieren om oud brood op te piepen


Vond jij deze tips behulpzaam, en wil je meer van dit soort supertips om voedselverspilling tegen te gaan? Dan is het grote keukenboek tegen voedselverspilling echt iets voor jou. Het boek is gemaakt door voedselverspillingsexperts Daisy Scholte en Jill Overmaat, in samenwerking met hetkanWel. Het bevat 500 supertips tegen voedselverspilling, en is dan ook zo terugverdiend. [product sku=”1″]

Voor nog meer tips tegen voedselverspilling kun je Daisy Scholte volgen via Facebook en Twitter.

Meer tips van Daisy op hetkanWel vind je hier:
Wat is jouw voedselafdruk?
Zo houd je uien langer goed
Houdbaarheid van een ei testen
Met oud brood bakken
Nooit meer brood verspillen

Daisy werkt samen met het Voedingscentrum aan de campagne, Hoezo50kilo, om haar ideeën en tips tegen voedselverpilling met een groter publiek te delen.Tijdens haar studies had zij altijd bijbaantjes in de horeca. Daar zag ze liters soep door de wc gespoeld worden en vroeg ze zich af of de buffetbroodjes alleen voor de container gebakken werden. Zij besloot daar zelf niet meer aan bij te dragen en ging op zoek naar zoveel mogelijk manieren om verspilling te voorkomen. Naast haar werk voor de campagne is Daisy freelance filmmaker en journalist.

Hier lees je wat het Voedingscentrum nog meer doet tegen verspilling.