Het paleo-dieet: veel groentes, vis, vlees, noten en vooral geen pakjes. Foto: Amy Selleck, Flickr

Het paleo-dieet: veel groentes, vis, vlees, noten en vooral geen pakjes. Foto: Amy Selleck, Flickr

Wat onze voorouders in de steentijd niet aten, zouden wij ook niet moeten eten. Dat is wat voorstanders van het paleo-dieet adviseren. Het dieet van de oermens bestaat uit voeding die je als jager-verzamelaar kon vinden. Dat was 13.000 jaar geleden. In die korte tijd hebben wij ons niet evolutionair kunnen aanpassen aan het nieuwe voedsel dat we toen gingen eten: brood, zuivel, peulvruchten. Want de jager- verzamelaars werden boeren. We kregen kwalen die we daarvoor niet hadden. Voor een optimale gezondheid moeten we dus terug naar de Steentijd. Onzin of waarheid?

Lees het in ons Dossier Gezond Eten