Hartige pannenkoeken van oud brood

Hartige pannenkoeken van oud brood



Er zijn zoveel lekkere dingen die je kan maken van oud brood: Croutons, paneermeel, koekjes, broodpizza’s, tosti’s. Maar kende je deze al? Pannenkoeken van oud brood?

Bij het maken van koekjes van oud brood wordt het meel vervangen door broodkruimels van oude boterhammen. Toen dacht ik ‘dat moet vast ook kunnen met pannenkoeken!’ En dat kan. Hoe? Nou, zo!

Nooit meer brood verspillen met deze anti-verspillingstip: Zo maak je pannenkoeken van oud brood

Anti-Verspillingstip: Zo maak je pannenkoeken van oud brood

Anti-Verspillingstip: Zo maak je pannenkoeken van oud brood



Stap 1 Scheur het oude brood in stukken en doe het in de blender of keukenmachine. Aan! En verkruimelen maar.

Stap 2 Weeg het verkruimelde brood.

Stap 3 Gebruik het pannenkoekenrecept wat je normaal ook gebruikt en vervang net zoveel meel van het recept als je er brood voor terug doet.

Stap 4 Goed kloppen tot alle klontjes verdwenen zijn.

Stap 5 Laat het beslag even rusten, zodat het brood de melk goed kan absorberen.

Stap 6 Bak de pannenkoeken zoals je dat normaal ook doet.

Extra tip: Maak de pannenkoeken niet te groot. Door het brood zijn ze iets grover en vallen ze makkelijker uit elkaar.

Je kan elke soort brood gebruiken. Dus ook de stukjes stokbrood die je nog over hebt van gisteren.

Mijn vrienden proefden het oude brood niet, dus jouw kinderen zullen het ook echt niet doorhebben.

Voor nog meer tips tegen voedselverspilling kun je Daisy Scholte volgen via Facebook en Twitter.

Meer tips van Daisy op hetkanWel vind je hier:
Wat is jouw voedselafdruk?
Zo houd je uien langer goed
Houdbaarheid van een ei testen
Met oud brood bakken
Nooit meer brood verspillen

Daisy werkt samen met het Voedingscentrum aan de campagne, Hoezo50kilo, om haar ideeën en tips tegen voedselverpilling met een groter publiek te delen.Tijdens haar studies had zij altijd bijbaantjes in de horeca. Daar zag ze liters soep door de wc gespoeld worden en vroeg ze zich af of de buffetbroodjes alleen voor de container gebakken werden. Zij besloot daar zelf niet meer aan bij te dragen en ging op zoek naar zoveel mogelijk manieren om verspilling te voorkomen. Naast haar werk voor de campagne is Daisy freelance filmmaker en journalist.

Hier lees je wat het Voedingscentrum nog meer doet tegen verspilling.