Foto: start2stop

Marck Mulder met zijn systeem. Foto: start2stop

Een nieuw systeem maakt brandstofbesparing mogelijk voor auto’s die in 2006 of later zijn gebouwd. Ondernemer Marck Mulder heeft hiervoor start2stop ontwikkeld dat bruikbaar is voor 2,5 miljoen auto’s in Nederland en wereldwijd zelfs voor 200 miljoen. Het systeem kan achteraf worden ingebouwd in benzine- en dieselauto’s. Je bespaart er 6% brandstof en CO2-uitstoot mee, en meer als je vaak in de spits rijdt.

Het systeem kan al rekenen op veel enthousiasme. De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland ondersteunt start2stop met een Innovatie Prestatie Contract. Ook de organisatie Natuur & Milieu is enthousiast. Maarten van Biezen, hoofd mobiliteit: “Start2stop is een interessant initiatief op het gebied van duurzame mobiliteit. Zowel in Nederland als daarbuiten kan het een significante bijdrage leveren aan de vergroening van de bestaande autovloot.”

Marck Mulder wil met start2stop zoveel mogelijk auto’s alsnog zuiniger te maken: “Stel je voor hoeveel brandstofverbruik, CO2 emissies en fijnstof uitstoot we samen kunnen voorkomen als veel auto’s dit systeem inbouwen?”

Om dat te bereiken is start2stop een crowdfunding campagne gestart op OnePlanetCrowd. Publieke investeerders kunnen hierbij de eerste productieserie mogelijk maken. Deelnemers krijgen het systeem in hun eigen auto en laten in de praktijk zien dat het nuttig én mogelijk is om ook hun (grote) autovloot zuiniger te maken.

Klik hier voor de crowdfundingcampagne op oneplanetcrowd.

Bereken hier jouw voordeel met de handige tool van start2stop

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Bamboe ondernemer Rik Vegter onthult geheim van zijn crowdfundingsucces
Alles wat je moet weten over crowdfunding