Grote investering in duurzame energie. Foto: Lamoix, Flickr.

Grote investering in duurzame energie. Foto: Lamoix, Flickr.

Het Amerikaanse investeringsfonds Berkshire Hathaway Inc. van Warren Buffet gaat grote investeringen doen in duurzame energie. Het bedrijf dat eerder ook al flink investeerde in duurzaamheid heeft nog eens 15 miljard dollar opzij gezet voor investeringen in duurzame energie.

Buffet vertelde op de jaarlijkse vergadering van het Edison Electric Institute in Las Vegas dat het geld vooral bestemd is voor grote overnames van- en participaties in duurzame bedrijven. De rede voor deze investeringen is opmerkelijk. Buffet vertelde dat hij geen andere keuze was dan te investeren in duurzaamheid.

Dit komt omdat portefeuille van Berkshire Hathaway Inc. eerder voornamelijk bestond uit nutsbedrijven, en die hebben op de beurs hun beste tijd wel gehad. Nutsbedrijven merken  steeds meer van de inhaalslag die duurzame energie de afgelopen jaren heeft gemaakt.

Berkshire Hathaway Inc. heeft de afgelopen jaren een enorme ommezwaai gemaakt op het gebied  van duurzaamheid. In 2012 kwamen ze nog op de laatste plek in de ‘HIP 100 rating’. HIP(Human Impact & profit) beoordeeld de 100 grootste bedrijven in de Verenigde Staten op een combinatie van winstgevendheid en de impact op mensen en natuur.

Bron: Moneytalk Huffingtonpost

Lees ook
Pensioenfondsen maken mega-investeringen in windmolenparken op zee mogelijk
[adrotate group=”2″]
5 tips om je duurzame project of bedrijf een succes te maken