Foto: Steve Corey, Flickr

Foto: Steve Corey, Flickr

Het sociale netwerk verleidt tot het creëren van een vrolijk en rooskleurig schijnleven. De nepperige sfeer op Facebook wordt sommige gebruikers te veel.

Op Facebook lijkt iedereen een geweldig leven te hebben. Je kunt depressief worden van je eigen beperkte leven als je ziet wat voor geweldige dingen je vrienden (en niet te vergeten hun vrienden) allemaal doen. Shaun Higton maakte een korte video over dit fenoneem, die inmiddels ruim 2,6 miljoen keer bekeken is. De regisseur laat de real life kant van een Facebook-leven zien.

In n+1 Magazine en Die Welt neemt Ida Hattemer-Higgins afscheid van Facebook. De 33-jarige Amerikaanse schrijfster, die in Berlijn woont, zag eerst haar Duitse vrienden het sociale netwerk verlaten. De Duitsers stonden volgens Hattemer-Higgins al vanaf het begin sceptisch tegen over Facebook. Ze gebruikten het liefst schuilnamen (een praktijk die verboden is op Facebook) en hadden niet de neiging om, zoals Hattemer-Higgins’ Amerikaanse vrienden, een rooskleurig beeld van hun leven te creëren. Zelf deed de auteur trouwens volop mee aan het stagen van haar eigen leven op Facebook met foto’s van de landen die ze bezocht of waar ze korte tijd woonde.

Hattemer-Higgins’ analyse van de schijnwereld op Facebook is de moeite waard.

360, het beste uit de internationale pers.

Bron: 360

Koop 360 in de kiosk of de app store. Volg 360 ook op Twitter of Facebook.

Meer van 360

Onderzoekers Yale: Echt eten is het beste dieet

Als mensen het werk van bijen moeten overnemen

Wetenschappers hebben ontdekt waarom de bijen massaal sterven