Makkelijke Moestuin. Foto: Voor de Wereld van Morgen

Makkelijke Moestuin. Foto: Voor de Wereld van Morgen

Een moestuin heeft veel voordelen, ook voor kinderen. Ze gaan namelijk vanzelf meer groentes eten als ze die zelf kweken. Jelle Medema, bekend van de Makkelijke Moestuin, is daarom een project speciaal voor kinderen begonnen.

Volgens Jelle brengt een moestuin kinderen naar buiten én aan de groente: “Kinderen met een moestuin gaan vanzelf gezonder eten. Ieder kind wil zijn zelfgekweekte radijsjes, sla en tomaatjes immers wel proberen!” Bovendien leren ze om verantwoordelijk te zijn, samen te werken en te plannen. Kinderen zouden in een groene omgeving zelfs minder gepest worden. Mede daarom startte Jelle Medema de makkelijke moestuin voor kinderen.

Hij gaf een boekje uit, en sinds kort dingt hij ook mee naar de ASN Bank Wereldprijs. Deze prijs geeft duurzame projecten een steuntje in de rug, met vier geldprijzen van €10.000 en veel gratis media-aandacht.

Jelle Medema levert materiaal aan scholen die dan in moestuinbakken kunnen tuinieren. Deze bakken passen overal, ook op het schoolplein. Kinderen kunnen er zelfstandig mee aan de slag. Jelle hoopt dat zijn initiatief helpt om kinderen weer vertrouwd te maken

Schrijf je hier in voor de ASN Bank Wereldprijs. Wees er snel bij, de inschrijving sluit woensdag 2 juli om 12:00 uur.

De Makkelijke Moestuin bij Villa Achterwerk; bekijk de video hier:
Meer informatie over Jelle’s project vind je op de pagina van Voor de Wereld van Morgen.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Inschrijving ASN Bank Wereldprijs verlengd tot 2 juli
Tien grensverleggende projecten voor de wereld van morgen