Zonnepanelen van Tegenstroom op huurhuizen. Foto: Tegenstroom

Consumenten en lokale energiecoöperaties brengen grote energiebedrijven in problemen. Foto: Tegenstroom

De grote energiebedrijven zullen de komende jaren verder krimpen. De sector verwacht zelf dat 1 op de 5 banen zal verdwijnen. Dat meldt de NOS.

Een van de redenen van de malaise bij de grote energiebedrijven is de groene energierevolutie. De NOS: “100.000 Nederlandse huishoudens wekken zelf stroom op. Dat is tweemaal zoveel als een jaar geleden. Ze leveren nu nog maar 0,1 procent van de totale energieproductie in Nederland, maar toch houden energiebedrijven al rekening met deze nieuwe concurrentie. Mede door het Energieakkoord wordt het zelf opwekken van stroom de komende jaren sterk gestimuleerd. Daarnaast wordt het aanleggen van zonnecellen steeds goedkoper.”

Lees het hele artikel op nos.nl

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Afgedankte smartphones beschermen regenwoud tegen illegale kap
Nieuwe generatie zonnepanelen worden stuk goedkoper dankzij zeezout