Bamboe Carrey Tuniek

Bamboe Carrey Tuniek

(Gesponsorde partnerblog) Kleding van bamboe viscose is zacht, valt soepel, ademt veel beter dan katoen en is duurzaam. Kenners weten inmiddels dat je in bamboe kleding veel minder last hebt van zweten en zweetgeur. Het is een verademing voor mensen met een gevoelige huid of huid allergie. Bamboeviscose isoleert: het houdt je koel in de zomer en warm in de winter. Bij DaJia heb je een brede keuze aan modieuze bamboe kleding.

De bamboe kleding collectie

DaJia Bamboekleding heeft niet alleen bamboe T-shirts en sokken, maar een breed assortiment aan modieuze dameskleding en sportkleding. De sportkleding is ook heel geschikt voor yoga of om in te dansen. De collectie wordt zo samengesteld dat je het op verschillende manieren kan dragen door verschillende seizoenen. Ook dat is duurzaam!
Kwaliteit en pasvorm staan bij DaJia voorop. Een goede fit, een juiste uitsnede, een mooie afwerking, ook in de T-shirts en sportkleding.
Het unieke aan DaJia is dat het grootste deel van haar collectie uit kleding bestaat met maar liefst 95% bamboe viscose, zodat de bijzondere eigenschappen nog beter tot zijn recht komen.
Overigens kun je bij DaJia ook terecht voor heren basics, babykleding en prachtige sieraden van bamboe.

Bamboe Blouson T teal en Tie pants stone

Bamboe Blouson T teal en Tie pants stone

De passie

DaJia Bamboekleding is een initiatief van Jeannette van Rijsoort. Als bioloog heeft ze meer dan 20 jaar gewerkt internationale natuurbescherming en plattelandsontwikkeling. Het betrekken van lokale boeren in het beheer van hun omgeving. En het samen met hen het vinden en ontwikkelen van alternatieve inkomstenbronnen en nieuwe vormen van samenwerking en organisaties. Gezamenlijk een duurzame toekomst vormgeven. Ze werkte jarenlang op het platteland van ZW China, waar zij kennis maakte met de bamboekleding. Na terugkomst in Nederland wilde zij haar enthousiasme over bamboekleding overbrengen op andere mensen. Ze laten ervaren hoe heerlijk het zit. En daarmee ook je steentje kan bijdragen aan een beter milieu en betere omstandigheden voor boeren in ontwikkelingslanden. Alle kleding van DaJia is geproduceerd onder duurzaamheidscertificaten.

De visie

De visie van DaJia komt voort uit haar passie voor duurzaamheid en verbinding. De naam DaJia (spreek uit: ‘daa-dja’) betekent ‘iedereen’ en ‘grote familie’ in het Chinees. Hiermee wil de webwinkel uitdragen dat we wereldwijd, mede dankzij internet, steeds meer met elkaar in verbinding staan en dat iedereen kan bijdragen aan een duurzame en eerlijkere wereld. Ook met je kledingkeuze!