Waterstofauto Hyundai ix35. Foto: Eirik Helland Urke, Flickr

Waterstofauto Hyundai ix35. Foto: Eirik Helland Urke, Flickr

In Nederland worden binnenkort de eerste waterstofauto’s van Hyundai geïntroduceerd. Dat meldt Duurzaam Bedrijfsleven. De auto’s zijn vooral bedoeld voor grote bedrijven en overheden, maar op termijn kunnen waterstofauto’s ook interessant zijn voor consumenten.

“Een auto met een brandstofcel is de meest milieuvriendelijke auto ter wereld”, zegt directeur Hans Kwaad van Hyundai-importeur Greenib Car. Een brandstofcel werkt door waterstof en zuurstof te combineren, waarbij elektriciteit en water vrijkomen. De auto stoot alleen waterdamp uit. Een waterstofauto heeft een grotere actieradius dan de gemiddelde elektrische auto. Volgens Kwaad is brandstofceltechniek daardoor ook voor dagelijks gebruik geen droom meer.

De Hyundai ix35 op waterstof kan bijna 600 km rijden op één tank waterstof. Het bereik is dus beter dan die van elektrische auto’s die vaak niet veel meer dan 120 km halen.

Lees het hele artikel op Duurzaam Bedrijfsleven

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Eerste waterstofauto in Nederland: Hyundai ix35
Maakt de waterstofauto elektrisch rijden toch overbodig?