Actie #voedseldank is halverwege het doel om een vrachtwagen komkommers voor de Voedselbank te regelen. Foto: Mercedes, Flickr

Actie #voedseldank is halverwege het doel om een vrachtwagen komkommers voor de Voedselbank te regelen. Foto: Mercedes, Flickr

Ester Broug haalde inmiddels €3.050 (stand ochtend 15 augustus) op met haar twitteractie #voedseldank. Ze is daarmee halverwege haar doel om €6.300 op te halen. Met dat bedrag kan ze een vrachtwagen met 23.400 komkommers betalen. De komkommers zijn bestemd voor de Voedselbank.

Broug werd overstelpt met aandacht sinds zij een week geleden de actie #voedseldank startte. Ondertussen is zij in verschillende landelijke en regionale media geweest. Zondag a.s. is zij te horen in het programma Hemelbestormers van Radio 2.

De komkommers worden, als de actie slaagt, ingekocht bij een lokale teler voor een kwartje per kg. Dat is tegen de kostprijs. “Mensen zeiden tegen mij, ‘dat kan elders goedkoper’, maar dat is nu juist het punt,” zei Ester Broug in een telefoongesprek met hetkanWel. Telers krijgen nu maximaal 15ct betaald voor een kg. Telers lijden daar dus een dubbeltje verlies op.

Broug wil met haar actie ervoor zorgen dat telers een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Telers van ondermeer komkommers, tomaten, paprika’s en aubergines worden hard getroffen door de Russische boycot.

Wil je de actie ondersteunen? Hier kun je €10 of meer doneren.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Veel aandacht voor twitter-actie #voedseldank om geboycot eten bij Voedselbank te krijgen
Quiz: Test je kennis over voedselverspilling