1972512_522317041234803_7934920325571389195_nAfvalblikjes leveren geld op. Chantal van der Hoek startte het project ‘Breng je blikjes naar de ijzerboer toe’. Zij publiceerde een stappenplan voor het inzamelen van aluminium en ijzeren blikjes. Blikjes leveren namelijk nog aardig wat geld op bij de ijzerboer. Chantal is al een jaar bezig met het inzamelen van blikjes die ze vervolgens weer verkoopt. En haar manier van recyclen slaat aan. Ze heeft ondertussen al meer dan 750 Facebookfans op haar pagina: Breng je blikjes naar de ijzerboer toe.

“Ik werd gek van alle rondslingerende blikjes op straat en dacht bij mezelf daar moet ik toch wat aan kunnen doen,” zei ze over het project. “Na even zoeken en puzzelen had ik het antwoord gevonden: Blikjes leveren geld op bij de ijzerboer.” Haar Facebookpagina is gevuld met foto’s van winkelwagens vol met blikjes, tips en enthousiaste teksten zoals: “Dit was 7 kilo aluminium in totaal en daar heb ik weer €4,90 voor gekregen!”

Kerst is nog ver weg, maar Chantal is nu al bezig met een actie voor 3FM serious request. Door blikjes in te zamelen steun je niet alleen een goed doel, maar werk je ook mee aan een schoner milieu.

Aluminium levert zo’n 80 cent per kilo op. Dit lijkt misschien niet veel, maar stranden en festivalterreinen liggen vaak vol met blikjes. Zo raap je al snel wat geld bij elkaar én je houdt het milieu vrij van afval. Mocht je nog een paar uurtjes over hebben, kijk eens rond bij jou in de buurt of er nog rondslingerende blikjes liggen die ingeleverd kunnen worden voor het goede doel.

Alle informatie die je nodig hebt kun je vinden op de Facebookpagina: Breng je blikjes naar de ijzerboer toe.

Bron: Breng je blikjes naar de ijzerboer toe

Lees ook
Recyclen leverde nog nooit zo veel op
[adrotate group=”2″]
Update Duurzaam: Zonnemuur en recyclen met Coca-Cola