Foto: Flickr, Bill Morrow

Foto: Flickr, Bill Morrow

Amerikaanse jongeren lopen massaal weg bij McDonald’s. De Amerikaanse fast food keten is niet langer in trek omdat tieners en twintigers steeds vaker voor ketens kiezen die gezond voedsel promoten en verkopen.

Sinds 2011 is het aantal McDonald’s bezoekers jonger dan 30 met bijna dertien procent gedaald. Daarnaast staat McDonald’s volgens marktonderzoekers niet meer in de top-10 van favoriete ketens.

McDonald’s zegt in een reactie nog niets te vrezen. Dagelijks serveren ze nog altijd aan 27 miljoen Amerikanen. Het is echter de vraag hoe dit in de toekomst zal veranderen nu ketens als Chipotle en Five Guys die meer georiënteerd zijn op duurzaamheid en zogenaamd ‘integrity food’ hard terrein lijken te winnen.

Hoe McDonald’s het doet in Nederland, is niet bekend. Wel lijkt het door zijn geringere omvang beter in te kunnen spelen op de veranderende trend door bijvoorbeeld meer smoothies en salade’s aan te bieden.

Lees het volledige artikel op de website van Trouw.