`Windmolens aan het Grevelingenmaar bij Herkingen. Foto: wikimedia commons

Windmolens aan het Grevelingenmeer bij Herkingen. Foto: wikimedia commons`

De Windcentrale brengt maandag 8 september een nieuwe serie winddelen op de markt. Consumenten worden eigenaar van een stukje windmolen als ze een winddeel kopen. De stroomopbrengst van jouw stukje windmolen wordt dan afgetrokken van je elektriciteitsnota. Voor consumenten is dit een gemakkelijke manier om groene stroom uit Nederland te krijgen en een alternatief voor zonnepanelen.

De Windcentrale gaf de eerste winddelen uit in najaar 2012. Wij interviewden toen Harm Reitsma, de directeur van het bedrijf. Sindsdien heeft Windcentrale verschillende windmolens aangekocht.

De inschrijving start maandag 8 september om 19:30 uur. De winddelen geven recht op een stukje van de windmolen de Vier Winden in het Noord-Hollandse Burgerbrug. Een winddeel gaat € 208,- kosten en zal naar verwachting gemiddeld 500 kWh per jaar opleveren.

Bij eerdere uitgiftes waren de beschikbare winddelen snel verkocht. Dus als je Winddelen wilt, is het handig om je alvast in te schrijven.

Bron: Windcentrale

Update: in een eerdere versie van dit artikel stond dat de Windcentrale verwachtte winddelen in 1 dag te verkopen. Dit klopt niet, de informatie is aangepast.