Drinkwater. Foto: Flickr, ume-y

Drinkwater. Foto: Flickr, ume-y

Amsterdam zal voortaan geen vergunning meer verlenen aan festivals tenzij bezoekers kosteloos hun flesjes of bekers kunnen vullen met drinkwater.

Uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van drinkwaterbedrijf Vitens dat net gehouden is, blijkt dat 75% van de bezoekers van festivals vindt dat er een landelijke richtlijn moet komen over het aantal beschikbare drinkwatertappunten op festivals. Twee derde van de bezoekers vindt dat het een taak is van de gemeente om erop toe te zien dat commerciële belangen niet boven de beschikbaarheid van kraanwater gaan. Bijna de helft van de festivalbezoekers maakt zich zorgen of jongeren wel voldoende kraanwater drinken op evenementen. En meer dan de helft (54%) van de festivalbezoekers geeft aan dat dat het moeilijk of zelfs onmogelijk is om aan kraanwater te komen op een festival.

Het waterbedrijf Vitens is uiteraard content met de beslissing van de gemeente: “De gemeente Amsterdam geeft een belangrijk en sterk signaal af met haar beslissing”, zegt Lieve Declercq, directievoorzitter van Vitens, “We zien dit als een landelijk signaal en hopen dat andere kraanwatergemeenten het goede voorbeeld van Amsterdam zullen volgen. Kraanwater is een eerste levensbehoefte en moet altijd gewoon beschikbaar zijn”.

Lees ook
Rotterdamse kinderen spelen in speeltuin van afgekeurde molenwieken
[adrotate group=”2″]
Kinderen die vrij spelen, kunnen de wereld beter aan