ASN Bank Wereldprijs. Foto: Voor de Wereld van MorgenWat kan je zelf doen voor een betere wereld? Meedoen aan de ASN Bank wereldprijs! Elk jaar verzamelt de ASN Bank tientallen duurzame projecten, in vier verschillende categorieën, die oplossingen aandragen voor problemen wereldwijd. Dit jaar zijn de vier thema’s ‘kinderrechten, onderwijs en de strijd tegen kinderarbeid’, ‘veiligheid en sociale cohesie’, ‘eerlijke handel, eerlijke mode en eerlijke voeding’ en ‘duurzame energie, natuur en milieu’. In elk van de vier categorieën wordt gestreden om eeuwige roem en een Wereldprijs ter waarde van €10.000. Momenteel zijn er nog veertig projecten in de strijd. De projecten vormen het neusje van de zalm van duurzaam en sociaal Nederland.

Maar wat weet jij eigenlijk over onderwerpen als kinderrechten, sociale cohesie, eerlijke handel en duurzaamheid? We vroegen de breinen achter de ASN Bank wereldprojecten feiten aan te dragen om jouw kennis over de vier centrale Wereldprijsthema’s te testen. Wat weet jij van de wereld van morgen? Test het hier:

[mtouchquiz id=14]

Voor meer feiten, inspirerende verhalen en opmerkelijke oplossingen, bezoek de projectpagina van Voor de Wereld van Morgen. Hier vind je de veertig projecten die nog in de race voor de ASN Bank Wereldprijs zijn. Laat je inspireren door deze groene koplopers!