De 'ruimteschip' campus van Apple. Foto: Inhabitat

De ‘ruimteschip’ campus van Apple. Foto: Inhabitat

Volgens Tim Cook, CEO van Apple, zal de nieuwe campus van Apple, die op dit moment in aanbouw is, het “groenste gebouw ter wereld” gaan worden. De futuristische ruimteschipachtige constructie zal volledig energieneutraal zijn, en heeft daarnaast een gigantische zonnepaneleninstallatie op het dak. Goedkoop is het allemaal niet: het gebouw gaat zo’n 5 miljard dollar kosten. Ter vergelijking, het World Trade Center in New York kostte 3,9 miljard dollar.

“We bouwen een nieuw hoofdkantoor waarvan ik denk dat het het groenste gebouw ter wereld is,” zei Cook in een interview tijdens de klimaatweek in New York. “Dit is iets wat niet alleen wij, maar ook onze medewerkers graag willen bereiken.” Het groene hoofdkantoor past in de lijn die Apple heeft ingezet als ‘groen’ bedrijf. Zo hebben ze zich in april al volledig gestort op ‘Earth day’, en weren ze giftige stoffen uit hun producten.

Foster-and-Partners-Apple-Headquarters-3-537x192

Het complex zal meer dan 260.000 vierkante meter aan kantoorruimte krijgen, waar zo’n 14.000 mensen zullen gaan werken. Het overgrote deel van het complex zal niet bebouwd zijn, maar een gigantische tuin worden. Van het oppervlakte wordt 80% niet bebouwd en het complex zal omgeven worden met 7000 bomen.

Lees hier alles over de groene ambities van Apple

Bron: Inhabitat

Lees ook
Vergeet Samsung en Apple, Phonebloks is echt duurzaam
[adrotate group=”2″]
Kijktip Tegenlicht: Gratis geld voor iedereen