Appelboom. Foto: Flickr, Brad Greenlee

Appelboom. Foto: Flickr, Brad Greenlee

Appels, tamme kastanjes en vlierbessen; momenteel hangt het allemaal aan bomen en struiken klaar om geplukt te worden. Helaas zie je vaak dat een groot gedeelte van de vruchten uiteindelijk op de grond valt en daar vervolgens wegrot. Doodzonde, vandaar dat de Wildplukwijzer in het leven geroepen is.

Hoe werkt de Wildplukwijzer?

De Wildplukwijzer is een interactieve Google Map die in kaart brengt waar in Nederland vruchten geplukt kunnen worden. De wijzer is samengesteld met behulp van de community. Op de website of via de app kan iedereen zelf zijn of haar favoriete wildplukplekje toevoegen waardoor een interactieve kaart ontstaat. Ook kunnen plukplekken die inmiddels verdwenen zijn door bijvoorbeeld boomkap eenvoudig verwijderd worden door een gebruiker.

Handig aan de wijzer is dat de wijzer de plukplekken per seizoen kan filteren. Zo kun je niet alleen precies zien waar je kunt wildplukken maar ook wanneer er vruchten bij jou in de buurt rijp zijn om geplukt te worden.

Aanbod
In totaal staan er momenteel meer dan 80 verschillende wildpluksoorten op de kaart. Het aanbod varieert van klaproos, kamille en klein hoefblad tot appels, peren en bosbessen. Wil je weten wat er in jouw buurt groeit? Kijk dan op wildplukwijzer.nl of download de app in de Appstore.

Lees ook
Bouw je eigen bamboefiets voor slechts 130 euro
[adrotate group=”1″]
’s Werelds eerste aardappelboetiek geopend in Amsterdam