Record opwekking groene stroom in Duitsland. Foto: bkingzen, Flickr

Record opwekking groene stroom in Duitsland. Foto: bkingzen, Flickr

Groene stroom is dit jaar voor het eerst de belangrijkste bron van elektriciteit in Duitsland. Windmolens, zonnepanelen, waterkrachtcentrales en biomassa leverden in de eerste negen maanden 27,7 procent van het totale stroomverbruik in Duitsland.

Stroom uit bruinkoolcentrales is nu de tweede bron met 26,3 procent, blijkt uit cijfers van het Duitse expertisecentrum voor schonere energie Agora.

De Duitse regering besloot enkele jaren geleden om te stoppen met kernenergie en veel geld vrij te maken voor de overstap op schonere manieren van stroomproductie. In 2020 willen de Duitsers dat 35 procent van het stroomverbruik van groene bronnen komt.

Lees het hele artikel op NOS.nl

Lees ook
[adrotate group=”2″]