#bouwnumee selfie

#bouwnumee selfie Frissewind

Habitat for Humanity startte gisteren een actie waarbij Nederlanders worden opgeroepen een collectebus aan elkaar door te geven. De collectebussen, in de vorm van een transparant huisje, zijn uitgerust met een GPS-tracker waardoor iedereen via www.bouwnumee.nl of #bouwnumee kan zien in welke plaats of straat in Nederland de bussen zich bevinden.

Deze bussen zijn letterlijk doorgeefbussen want er zijn geen collectanten. Een vernieuwende aanpak. Habitat for Humanity neemt hiermee bewust een risico, maar is heel benieuwd hoe dit sociale experiment verloopt. Zijn mensen bereid de bussen door te geven, blijft het geld in de bussen, worden de bussen niet gestolen of verstopt, lukt het om de bussen 15 dagen zelfstandig door de straten van Nederland te laten reizen?

Waarom huis aan huis met een huisje? Habitat for Humanity streeft naar een wereld waarin iedereen een fatsoenlijk huis heeft om in te leven. Habitat gelooft dat een huis het middel is om een betere toekomst te bouwen. Alles begint met een thuis. Internationaal is de eerste maandag van oktober door de VN uitgeroepen als Wereld Habitat Dag. Vandaar dat de actie startte op 6 oktober met Mei Li Vos (PvdA) die op op het Binnenhof de eerste collectebus in ontvangst heeft genomen en doorgegeven. Een andere bus begon in Huizen (NH) waar burgemeester Fons Hertog de bus in het gemeentehuis doorgaf aan inwoner Wietske Broersma, waarna de bus aan zijn tocht door Huizen begon. In totaal reizen er acht GPS-collectebussen door het land.