mango

Gesneden overrijpe mango. Foto: eigen archief

In navolging van mijn snij tips over de paprika en de ananas, kreeg ik de vraag van een kijker om te laten zien hoe je nu eigenlijk een mango snijdt. Vandaar dat ik vandaag in een tutorial ga laten zien hoe je mango snijdt. Dit is mango snijden met de Waste Watcher!

Hoe snijd je een mango?

* Deze tip heeft Nederlandse ondertiteling. Deze is te activeren door op het filmpje te klikken, deze af te spelen in YouTube en op het knopje te drukken dat naast het knopje van het geluid zit.

Ingrediënten:
– Mango
– Scherp mes
– Snijplankje

Mango snijden how-to
Het snijden van een mango is absoluut niet lastig. Echter, is het volgende van de volgende stappen wel noodzakelijk. Oké en nu gaan we mango snijden!

Stap 1: Leg de mango op z’n zij en snij vervolgens in één beweging de linkerkant van de mango eraf. Dit kun je doen door precies langs de pit te snijden.

Stap 2: Doe dit vervolgens ook voor de rechterkant. Zodoende heb je twee zijdes van de mango en een ‘ovaal rondje’ met de pit er midden in.

Stap 3: Pak het ‘ovale rondje’ met de pit en snij met een mes langs de buitenkanten van de schil, zodat de schil en en hett vruchtvlees los komen van de pit. Nu heb je 4 elementen: de pit, twee zijdes en een sliert met schil en mango.

Stap 4: Snij in de zijdes van de mango kleine sneetjes in de lengte. Dit zorgt ervoor dat het heel eenvoudig is om de mango uit de schil te halen.

Stap 5: Pak een lepel en lepel de mango uit de schil van de twee zijdes.

Stap 6: Je hebt ook nog een lang sliert met mango. Schraap het vruchtvlees van de schil.

Stap 7: Bewaar de pit in de vriezer. Deze kun je nog voor een ander recept gebruiken. De schillen mogen weg én het vruchtvlees van de mango gaan we opeten.

Succes!

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.