Logo voor Tomtoy, warenhuis voor circulaire economie

Logo Tomtoy, warenhuis voor circulaire economie

Tomtoy wil het nieuwe warenhuis voor een duurzame, circulaire economie zijn. 18 oktober opent het warenhuis zijn deuren tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Het assortiment varieert van elektrische vervoersmiddelen, c2c-meubelen, jeans en maatpakken met statiegeld tot kleding, verpakking en stofzuigerkasten gemaakt uit plastic afval uit zee of petflessen.

Tomtoy wil naar eigen zeggen veel meer zijn dan een warenhuis: “We zien onszelf als onderdeel van een grote beweging die nu nog grotendeels onder de radar is gebleven. Het gaat hierbij om mensen die zelf initiatief nemen om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ze beginnen een moesdorpstuin in Friesland, een energiecoöperatie in Amsterdam, ze ontwerpen duurzame mode, bouwen een dansvloer die energie opwekt of ontwerpen een deurbel op zonne-energie.”

Het warenhuis wil platform bieden aan duurzame merken, zodat ze niet “ten onder gaan in het bestaande marketinggeweld” van andere, niet-duurzame producten. Merken die je in Tomtoy zal kunnen vinden zijn Mud Jeans, Roetz Bikes, DutchSpirit, maar ook grote merken als Philips en Bosch.

Bron: Tomtoy