ASN-BeleggenDe ASN Bank start deze maand een nieuwe campagne om duurzaam beleggen onder de aandacht te brengen. Onderdeel daarvan is een Facebookapplicatie die merken beoordeelt op duurzaamheid. Met de app ‘Hoe cool is jouw favoriete merk?’ kun je controleren of de merken die je ‘liket’ voldoen aan de duurzaamheidscriteria van de ASN Bank.

De app legt daarbij uit waarom de ASN beleggingsfondsen wel of niet kunnen beleggen in een bedrijf. De eindscore van de gebruiker wordt bepaald door het aantal gekozen merken dat is goedgekeurd door de ASN Bank. De organisatie wil op deze manier een groter bewustzijn creëren rondom de duurzame en niet-duurzame keuze bedrijven maken bij de ontwikkeling van hun producten.

“De nieuwe campagne van de ASN Bank laat zien welke keuzes wij maken om de samenleving te verduurzamen. De app helpt daarbij,” aldus Simone Lopulisa, adviseur online en social media bij de ASN Bank. “We combineren een inhoudelijke boodschap met social media; een nieuwe manier van storytelling. Het maakt duurzaam beleggen toegankelijker voor een veel breder publiek.”

Speel de game en ontdek hoe duurzaam jouw favoriete merken zijn.