Bag & Buy, de eerste verpakkingsvrije winkel. Foto: still uit youtube videoDe crowdfundingsactie voor de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland kende een vliegende start. De realisatie van het nieuwe winkelconcept, Bag & Buy, komt hierdoor steeds dichterbij. Tachtig procent van het doelbedrag, €75000,-, staat nu op de teller. In de komende 14 dagen moet de resterende €15049,- worden opgehaald.

De grote vraag is nu: welke stad krijgt de eerste verpakkingsvrije winkel in ons land? Bag & Buy opent namelijk in de gemeente waar ze de meeste financiële steun krijgt.

Op dit moment komen de meeste investeerders uit Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en Haarlem. Eén van die steden maakt op dit moment dus de grootste kans, volgens initiatiefnemer Wim van Dijk. Maar het kan nog veranderen. Wil jij graag een verpakkingsvrije winkel in jouw stad? Help dan dit nieuwe concept van de grond te krijgen door te doneren of te investeren.

Stel je voor? Je hebt dan een winkel in jouw stad waar je veel verschillende producten kunt kopen zoals noten, gedroogd fruit, muesli, en zaden, maar ook olie, azijn en wijn. De producten haal je uit bakken, dispensers, kruiken en vaten. Je koopt zoveel of zo weinig als jezelf wilt.

Bag & Buy wil de overdaad aan verpakkingen terugdringen en verspilling tegengaan. In de winkel koop je éénmalig een pot of fles of je neemt iets mee van huis waar de producten in kunnen. Ook biologisch afbreekbare zakjes zijn beschikbaar.

hetkanWel blijft de ontwikkeling van Bag & Buy op de voet volgen. Komt de eerste verpakkingsvrije winkel in jouw stad?