fra lippo lippie

fra lippo lippie

Toen Monie Jagroe terugkwam na een reis van negen maanden door Australië nam ze zich voor om een verandering teweeg te brengen in de manier waarop wij onze lichamen verzorgen.

Monie Jagroe: „De meeste make-up en verzorgingsmiddelen bevatten bestanddelen die je huid niet helpen en in het ergste geval zelfs giftig zijn. Bovendien bevat veel make up dierlijke ingrediënten, wat al helemaal onzin is. Niets of niemand hoeft het loodje te leggen voor onze schoonheid.”

Daarom onderzocht Monie Jagroe de best mogelijke formule voor een lippenbalsem, met ingrediënten die zo mogelijk biologisch zijn en waarvan de winning géén druk op onze aarde levert, zoals palmproducten of ingrediënten van soja wel doen.

Het resultaat van Jagroe’s onderzoek was een nieuwe lippenbalsem, fra lippo lippie, die verkrijgbaar is in een aantal smaken met originele namen: Kokomo, Switi Manja en Nina Limón. Jagroe: „Veel mensen vragen zich af waar deze namen vandaan komen. Eén van mijn vriendinnen, Georgie Schaaper, is steengoed in het verzinnen van namen en die heeft ze voor mijn producten bedacht.”

Kokomo is een kokos lippenbalsem met een vleugje mint, Nina Limón is een citrus balsem, Switi Manja geeft een subtiele bruin-rode kleur en ruikt naar zoete mango’s met vanille.

Monie Jagroe

Monie Jagroe

Naast de lippenbalsems introduceert Monie Jagroe binnenkort ook andere lichaamsverzorgings -en make-up producten. Zo staat er een veganistische bodybalsem op stapel die goed werkt op pas gezette tatoeages. De innovatie is al door een aantal verschillende mensen getest en de resultaten zijn veelbelovend. Ook wil Jagroe een lippenstift – die tevens gebruikt kan worden als rouge – introduceren op basis van rode klei.

Maar eerst dus diervriendelijke lippenbalsems. Waar komt de naam van het merk zelf eigenlijk vandaan? Jagroe: „fra lippo lippie; de naam is geïnspireerd door een band uit de jaren 80. Toevallig hebben zij hun naam weer gebaseerd op een op een 15e eeuwse kunstschilder uit Italië. En zo is het cirkeltje rond, want make up gebruik je om jezelf te… beschilderen.”

De lippenbalsems zijn verkrijgbaar in verschillende (koffie)boutiques, healthstores in Amsterdam en Zaandam en online. Via www.fralippolippie.com/shop kun je ze online bestellen of bekijk op de site waar je ze kunt kopen.

Een percentage van de verkoopprijs wordt overigens gedoneerd aan Sea Shepherd Australia. Omdat daar het zaadje is ontstaan voor deze “wereldverbetering” en omdat we zonder een gezonde zee niet kunnen bestaan.

Op de hoogte blijven?

Website: fralippolippie.com – Facebook: facebook.com/fralippolippie – Instagram: Instagram.com/fralippolippie