Foto: Flickr, Srinayan Puppala

Foto: Flickr, Srinayan Puppala

Door de kortere, grauwe dagen wordt het humeur er bij veel mensen niet echt beter op: voor je het weet merk je dat je je lusteloos door het najaar heen sleept. Gelukkig kun je hier makkelijk verandering in brengen door onder andere regelmatig te bewegen of door een nieuw project te beginnen waar je energie van krijgt . Daarnaast doet goed voedsel ook een hoop. Een kokosnoot is misschien niet het meest voor de hand liggend als najaarskost, maar om je immuunsysteem en je humeur een boost te geven is het wel een van de beste voedingskeuzes. Kokosnoten bevatten namelijk triglyceriden (speciale vetten) en laurinezuur, die zorgen voor een beter humeur en die je immuunsysteem versterken. Des te meer reden om deze lekkere kokosgerechten eens te proberen dus!

Kokos eierkoeken, Céline Schroeder

Kokos eierkoeken, Céline Schroeder

Pompoentaart, Céline Schroeder

Pompoentaart, Céline Schroeder

Wortel kokos soep, Céline Schroeder

Wortel kokos soep, Céline Schroeder

Rijst met pompoen en kokos, Céline Schroeder

Rijst met pompoen en kokos, Céline Schroeder

Chocolade toetje, Céline Schroeder

Chocolade toetje, Céline Schroeder


Deze geïllustreerde recepten zijn van Céline Schroeder, die op haar blog Plant-aardig bewijst dat je ook met een voedsel-allergie van de lekkerste recepten kunt genieten. Check haar blog voor recepten zonder koemelkproducten, vlees, noten, gist en suiker.