Bron:Studio  Roosegaarde

Bron:Studio Roosegaarde

 In het plaatsje Nuenen in Noord-Brabant is vorige week ter ere van Van Gogh een Glow-in-the-dark fietspad geopend. Het fietspad is bedekt met speciale steentjes die ’s nachts de weg verlichten. De blauwe en groene lichtgevende steentjes geven in het donker een magische sfeer aan een avondwandeling of fietstochtje.

Het fietspad is geïnspireerd door het beroemde schilderij ‘Sterrennacht’ van Van Gogh en verbind de Collse en de Opwettense Watermolen, beiden geschilderd door Van Gogh.

Het fietspad is ontworpen door Studio Roosegaarde, die ook al internationale aandacht kreeg vanwege het ontwerp van een slimme snelweg. Deze snelweg kan op een slimme manier communiceren met de weggebruiker door middel van Glow-in-the-dark lijnen.

Het fietspad is geopend ter ere van Van Gogh die 125 jaar geleden overleed. Het vormt ook de aftrap voor het landelijke Van Gogh jaar in 2015. Naast dat het er leuk uit ziet, is het Glow-in-the-dark wegdek natuurlijk ook een goed alternatief voor straatverlichting.

Bron: Studio Roosegaarde

Bron: Studio Roosegaarde

Eerder deze week werd er in Krommenie, Noord-Holland, al het eerste fietspad van zonnepanelen geopend. Bij dit fietspad wordt actief stroom opgewekt door zonnepanelen in het wegdek. Lees hier meer

Bron:Treehuggers, Studio Roosegaarde, ED

Lees ook
Met fietsen verbrand je bijna net zoveel calorieën als met fitness
[adrotate group=”2″]
Handig: tegelijk sporten én wassen met je fietswasmachine