Bamboetextiel van Greendaddy.nl

Bamboetextiel van Greendaddy.nl

(Gesponsorde partnerblog) De Nederlandse webshop Bamboodaddy.nl ziet de vraag naar bamboetextiel bijna dagelijks toenemen. Volgens Bamboodaddy.nl-oprichter Rik Vegter is bamboekleding vooral erg geschikt als onderkleding. Het voelt bovendien veel zachter dan katoen. Met grappige radiospots wil Greendaddy deze voordelen bij een groot publiek onder de aandacht brengen.

In de spots wordt geen nadruk gelegd op het feit dat bamboe een duurzame belofte is. Het doel is juist om een zo groot mogelijk publiek aan te spreken. Daarom kiest Greendaddy er voor om andere productvoordelen te benadrukken. „Weinig mensen kopen een product op de eerste plaats vanwege zijn duurzame karakter, mensen willen kleding die lekker zit en lang fris blijft”, zegt Rik Vegter. “Mij maakt dat niet uit, want de duurzaamheid krijgen ze er gewoon bij.”

Daarnaast wordt met de spots voor humor gekozen om een groot publiek aan te spreken. Zo heeft een persoon bijna alleen nog bamboespullen in huis (we zullen de clou niet verraden), terwijl een dame in een andere spot erg te spreken is over de zachtheid van de bamboeshorts van haar vriend.

Bamboodaddy.nl haalde onlangs €245.000,- op bij een geslaagde crowdfundingcampagne. Het bedrijf gebruikt deze investering om verder te groeien, niet alleen in Nederland maar ook in de rest van Europa. Daarnaast vergroot Bamboodaddy.nl het aantal bezoeken aan productielocaties in China om het duurzame karakter van bamboe te waarborgen.

Lees ook: Broers geven mannenbillen iets goed: bamboe ondergoed

Je kunt de spots hieronder beluisteren. Wat vind jij er van?