Foto: Bay&Bay

Foto: Bay&Bay

Nederland krijg binnenkort haar eerste verpakkingsvrije winkel in Utrecht. Vandaag heeft de teller van de crowdfundingsactie van Bag&Buy de magische grens van 75.000 euro bereikt. Dit betekent dat Bag&Buy definitief van start gaat met de oprichting van een verpakkingsloze winkel.

Het idee voor een verpakkingsloze winkel is komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Daar heeft de biologische supermarktketen ‘Wholefoods’ al jaren een verpakkingsloze afdeling waar droge producten zelf kunnen worden afgewogen. Begin dit jaar haalde de crowdfunding voor een vergelijkbare verpakkingsloze winkel in Berlijn binnen één dag 20.000 euro op. Ook Antwerpen had al een eigen verpakkingsvrije winkel.

Bag&Buy startte in oktober met de crowdfunding. In vier dagen werd ruim 22.000 euro opgehaald. De vraag bleef echter in welke stad de eerste verpakkingsloze supermarkt van Nederland zou worden opgezet. De keuze zou afhangen van het aantal crowfundingsupporters per stad. Vanwege het grote aantal supporters in Utrecht, is de keuze uiteindelijk op de domstad gevallen.

[adrotate group = “1”]
Waarom zelf fermenteren zo gezond is

Leestip van Bol.com:

[bol_bestsellers limit=”2″ block_id=”bol__bestsellers” cat_id=”11837″ name=”unverpackt” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”650″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]