Bag&Buy komt in Utrecht

Bron: Bag & Buy

De eerste winkel van het verpakkingsvrije winkelconcept, Bag & Buy, komt in Utrecht. Initiatiefnemer Wim van Dijk heeft gekozen voor de Domstad omdat de meeste investeerders hier een voorkeur voor hadden. Hij heeft een aantal pandjes in populaire winkelstraten op het oog. De Telegraaf had vandaag de primeur van het nieuws over de vestiging.

Van Dijk wil met zijn winkel de overvloed aan verpakkingen bestrijden, één van de belangrijkste bronnen voor restafval. Zo komt de ‘No Waste’-economie weer een klein stapje dichterbij. Klanten profiteren van goedkopere prijzen bij Bag & Buy, want zij betalen geen verpakkings- en marketingskosten. Bovendien zijn de producten beter geprijsd, omdat er in grote hoeveelheden wordt ingekocht.

Bag & Buy moet een hippe zaak worden waar je zelf je lege jampot mee naar toe kunt nemen. Maar in de winkel liggen ook bakjes en zakken die je de volgende keer zo weer kunt vullen. Je kunt precies bepalen hoeveel je wilt hebben van een bepaald product, wat voor veel mensen waarschijnlijk eerst nog wel even wennen zal zijn.

De Britse top-kok Jamie Oliver noemt de verpakkingsvrije winkel als een van de negen foodtrends voor 2015.