Dijk van een Wijk. Foto: Nudge

Dijk van een Wijk. Foto: Nudge

De Filipijnen wordt ook wel een ‘rampensupermarkt’ genoemd. Meerdere keren per jaar trekken zware tropische stormen en cyclonen over de Filipijnen. Vorig jaar gebeurde dit ruim twintig keer, inclusief ‘supertyfoon’ Haiyan en dit jaar Hagupit. Gelukkig is de Filipijnse bevolking zeer veerkrachtig. Na iedere ramp bouwen zij met creatieve oplossingen hun leven weer op. Het aantal natuurrampen en hun impact zullen naar verwachting alleen maar toenemen. Hoog tijd om de gevolgen hiervan zoveel mogelijk te voorkomen!

Samen werken aan Dijken van Wijken

Het Rode Kruis, CARE Nederland, Wetlands International en Nudge hebben hun krachten gebundeld en werken samen aan rampenpreventie en voorbereiding. Samen met de 35.000 inwoners van 150 wijken op Mindanao wordt er gewerkt aan ‘Dijken van Wijken’. Niet alleen op de Filipijnen, maar ook in Nederland. Door middel van de ‘Dijk van een Wijk’ competitie worden wijken in Nederland ook op een duurzame manier leefbaarder en veiliger gemaakt.

Van zonnepanelen tot groene wijken

Wil je kans maken op €10.000,- om jouw duurzame idee voor jouw wijk, vereniging of omgeving te realiseren? Door middel van de ‘Dijk van een Wijk’ competitie kan dat. Misschien wil een school in jouw omgeving graag zonnepanelen installeren? Of wil je meer groen in jouw wijk? Het kan ook een sportvereniging zijn die een watertappunt wil om zo het gebruik van kraanwater te stimuleren. Of betere verlichting voor hardlopers in de avonduren. Het kan allemaal! Meld jouw idee ook aan en maak kans op €10.000,- aan prijzengeld!