Katoenen tasjes voor boodschappen. Foto: Emily-Jane Lowe

Katoenen tasjes voor boodschappen. Foto: Emily-Jane Lowe

In de winkel grijpen we al snel naar plastic tasjes om tomaten, boontjes of appels los te kunnen kopen. Een duurzaam en makkelijk alternatief is het gebruiken van katoenen tasjes of wasnetjes.

Stop er thuis een paar in je boodschappentas of handtas en vul ze in de winkel met groente en / of fruit waar je een zakje voor nodig hebt. Zo bespaar je een hele hoop plastic tasjes!

Hoe kom je aan genoeg katoenen tasjes?
Online zijn katoenen tassen te bestellen en wasnetjes zijn te koop in winkels zoals de Blokker en de Zeeman. Zelf maakte ik achter de naaimachine een aantal katoenen tasjes waarna het plastic-vrij boodschappen doen een feit werd.

Naar aanleiding van de vele nieuwsberichten over de schadelijke effecten van plastic afval op het milieu, besloot Emily Lowe haar hoeveelheid aan plastic afval drastisch te verminderen. Zette ze voorheen met haar gezin met 5 personen elke twee weken een grote zak plastic aan de straat, nu is het nog maar een minizakje per twee maanden. Elke week geeft zij tips om zelf ook te minderen met (plastic) afval. Volg haar ook via haar website of haar facebookpagina.

Lees ook
Gevolgen van plastic voor het milieu
Feiten over plastic tasjes op een rij
Blog over leven zonder afval