Foto: GreenEvelien

Evelien en haar gezin. Foto: GreenEvelien

Evelien Matthijsen heeft met haar gezin in het hele jaar 2014 slechts één afvalzak bij de weg gezet. Door geen nutteloze verpakkingen te kopen, niets te verspillen en zoveel mogelijk te recyclen.

Het gezin van Evelien met 3 kinderen en een man produceert weinig afval. Dit doen ze onder andere door groenten en fruit onverpakt te kopen. Droge voedingswaren bestellen ze in papieren grootverpakkingen. Ook maken ze hun eigen tandpasta (hier vind je een recept), gebruiken ze geen shampoo, zeep of andere verzorgingsmiddelen en maken ze alle schoonmaakproducten zelf (en ook dat is gemakkelijker dan je denkt). En als er afval is, dan scheiden ze het zo goed mogelijk. Hun garage lijkt op een mini-containerpark met tien verschillende zakken en dozen om alles goed te sorteren.

Het gezin Matthijsen loopt daarmee flink vooruit op het Nederlandse gemiddelde. Vergelijk het maar eens met deze (schokkende) fotoreportage over wat een gemiddeld Nederlands gezin in 1 week aan afval produceert.

Green Evelien over leven zonder afval

Evelien houdt met haar weblog “Green Evelien” bij hoe ze zo ecologisch mogelijk proberen te leven. Want ook wat betreft elektriciteit, water, verwarming, voeding, vervoer, reizen, kleding, verzorging, schoonmaken, computer, financiën kiest ze radicaal voor de groene optie.

Meer info vind je op de website van GreenEvelien. Ze is ook beschikbaar voor lezingen en rondleidingen.