BinBang. Foto: Oneplanetcrowd.

BinBang. Foto: Oneplanetcrowd.

We gooien nog minstens 50% van ons afval weg zonder het te recyclen. De mensen achter BinBang vinden dat zonde. Zij bedachten een systeem waarmee je gemakkelijk 100% van je afval kunt scheiden. Zij ontwierpen de BinBang. Dit is een elegant, modulair systeem van boxen waarin je jouw afval kwijt kunt. Als een box vol is, kun je die individueel meenemen en naar de recycling brengen of in je eigen grote container gooien.

Op Oneplanetcrowd is een crowdfundingsactie gestart om de productie van de BinBang mogelijk te maken. De ontwerpers zoeken een financieringsbedrag van €100.000, en hebben nu (stand 06-03-2015) €4.500 bij elkaar gebracht.

Een BinBang bestaat uit een binnenbox, een buitenbox, een zakkenklem en een hendel. Deze passen netjes in elkaar. Afhankelijk van hoeveel afvalstromen jij wilt scheiden zet je de boxen op elkaar, naast elkaar of verspreid in het huis.

De BinBang is een idee van Anja Cheriakova die al actief was in de duurzame kringen (o.a. bij urbanseeds), maar geen mooie oplossing kon vinden om zelf haar afval te scheiden. Zo kwam ze op het idee voor de BinBang. Ze vormde een team van mensen om haar heen en testte de boxen bij verschillende mensen.

In deze video wordt uitgelegd wat de BinBang is en waarom je het zou moeten ondersteunen:

Je kunt Bin Bang op oneplanetcrowd ondersteunen. Afhankelijk van je bijdrage krijg je één of meerdere BinBangs of financier je een afvalspel voor basisscholen.

Lees eerst ons Dossier Crowdfunding. Dan weet je precies wat je wel en niet moet doen bij crowdfunding.