Bron: Still uit Youtubevideo

Bron: Still uit Youtubevideo

Fossiele brandstoffen hebben ons veel gebracht in de afgelopen 300 jaar, maar zullen nog veel meer kapot gaan maken als we nu niet ingrijpen en dingen op een andere manier gaan doen. Bekijk bijvoorbeeld hier een interactieve kaart van hoe de wereld eruit zal komen als al het ijs smelt.

In het onderstaande filmpje wordt de volledige geschiedenis van fossiele brandstoffen op een leuke en simpele manier uitgelegd. Van de industriële revolutie in Engeland tot de onontkoombare veranderingen die de komende decennia zullen moeten plaatsvinden:

In het westen zullen we nog een extra tandje bij moeten zetten. In deze video, waarin te zien is hoe CO2 zich in de atmosfeer beweegt, wordt pijnlijk duidelijk wat voor gigantische invloed het Westen en China hebben op de atmosfeer.

Wil je meer weten over de olieverslaving die onze samenleving heeft opgebouwd in de afgelopen decennia? Vooraanstaand wetenschapper en energieondernemer Jermey Leggett schreef het boek ‘Uit de olie’ waarin hij de risico’s van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen uitlegt. Uit de olie is een persoonlijk verslag van vele, soms hilarische pogingen om het centrum van de macht de werkelijke toestand duidelijk te maken, zodat beslissingen voortaan worden ingegeven door feiten en cijfers, vóór een gezonde aarde en een stabiele wereldeconomie. Lees hier meer.

Bron: TedED