Slettebak. Foto: still uit youtube video

Slettebak. Foto: still uit youtube video

De Utrechtse inwoner Serge Calon zorgt voor ophef in de wijk Utrecht West. Serge heeft besloten om zijn eigen auto de deur uit te doen, en het komende jaar met “slettebakken” aan de slag te gaan.

Een slettebak is volges Serge “een auto die door meerdere mensen wordt bereden.” Een netter of in ieder geval bekender woord voor het fenomeen is “deelauto”. Hij hoopt dat leven zonder eigen auto hem en zijn gezin geld oplevert en milieubewuster maakt. Serge: “We gaan vaker lopen, fietsen of misschien een keer met de bakfiets, of… met de trein.”

Zijn doel is om niet alleen vreemd te gaan met auto’s. Hij hoopt dat zijn initiatief ertoe leidt dat meer mensen in Utrecht west met deelauto’s aan de slag gaan. “Ik hoop dat de buurt mee gaat doen, en dat we misschien een elektrische auto aanschaffen met elkaar.” Serge staat daar niet alleen in, want op het moment lijken deelauto’s een flinke vlucht te nemen.

Je kunt de ervaringen van Serge volgen via zijn blog, slettebak.org. Bekijk het introfilmpje voor zijn initiatief hier: