Wilde bijen zijn vrijwel dakloos in de stad. Er zijn weinig plekken te vinden waar ze een veilig holletje kunnen maken om in te wonen en eieren te leggen. Bee Inc. is druk bezig om daar verandering in te brengen. Zij leveren bijenhotels die je gemakkelijk kwijt kunt op een balkon of stadstuin.

Bijenhotel in kristalvorm van Bee inc. Foto: oneplanetcrowd

Bijenhotel in kristalvorm van Bee inc. Foto: oneplanetcrowd

De bijenhotels van Bee Inc worden gemaakt in een speciale kristalvorm, waardoor de bijen altijd droog gehuisvest zijn.Β De hotels worden automatisch gezaagd met een lasrobot afkomstig uit een Peugeot fabriek. De robot kan tegenwoordig overweg met een kettingzaag en zaagt volautomatisch de vereiste vorm uit een stuk hout.

Ook aan de milieu-aspecten van het hout is gedacht: het gaat om gerooid hout dat afkomstig is uit Amsterdam en omgeving.

Bee Inc is onlangs een crowdfundingsactie gestart om een houtdroogplaats te maken. Door het hout te drogen gaat het hotel langer mee. De houtdroogplaats gaat op zonne-energie werken. Het beoogde bedrag is inmiddels behaald, maar de actie loopt nog tot eind april 2015.

Bekijk hier de grappige crowdfundingspromovideo over de dakloze bij:

Hier zie je de voormalige lasrobot aan het werk met een kettingzaag: