De community van Voor de Wereld van Morgen (VDWVM) is een begrip in duurzaam Nederland. Het team achter VDWVM zorgt er al jaren voor dat tientallen duurzame projecten en bedrijven het steuntje in de rug krijgen dat ze nodig hebben om een succes te worden. Dankzij een make-over van de website kunnen nu ook gewone bezoekers zoals jij en ik gemakkelijker meehelpen om deze sympathieke groene clubs te helpen.

Voor de Wereld van Morgen: 50.000+ leden, honderden projecten

Het rijtje van projecten en bedrijven dat gesteund werd door VDWVM is indrukwekkend lang. Klinkende groene namen als Fairphone, Thuisafgehaald, Seepje, KRNWTR en Kromkommer profiteerden van de support. Maar er zijn honderden projecten op het platform te vinden en meer dan 50.000 mensen die  lid zijn van Voor de Wereld van Morgen. De community vormt het kloppende hart achter de ASN Bank Wereldprijs. Een van de Fairphone oprichters Peter van der Mark bekende ooit in een interview dat de Wereldprijs voor fairphone een steuntje in de rug was die het bedrijf door een moeilijke fase heen hielp. Ondertussen is Fairphone wereldwijd bekend, verkocht het duizenden zo eerlijk mogelijk geproduceerde telefoons en schreven kranten en websites van de New York Times tot The Guardian en The Huffington Post over het bedrijf. Oftewel, een project aanmaken bij VDWVM is zo gedaan, maar je weet niet waar het eindigt…

Je kon altijd al lid worden van VDWVM en betrokken raken bij verschillende projecten. De make-over van de site maakt het nu nog gemakkelijker om iets te doen voor een project. Of nog beter: zelf een project te starten.

De voordelen van de nieuwe VDWVM website

Op de website staat nu de zoekfunctie centraal. Als je bijvoorbeeld zoekt naar “thuisafgehaald” krijg je meteen 6 berichten te zien over deze zoekterm, waaronder een blog over nieuwe economische verdienmodellen, de projectpagina, en een ander project dat zichzelf vergelijkt met Thuisafgehaald.

Bij elk project staan korte verhaaltjes over wat het project behelst, wat de uitdagingen en problemen zijn die overwonnen moeten worden en wat de achtergrond van het project is. Ook zie je nieuwsupdates die van twitter afkomstig zijn.

Campagnebeeld voor de nieuwe site van Voor de Wereld van Morgen

Campagnebeeld voor de nieuwe site van Voor de Wereld van Morgen

Als het je bevalt wat je leest, dan kun je meteen actie ondernemen. Overal op de site zie je hartjes. Door er op te drukken geef je aan dat je iets leuk of goed vindt. Dat zorgt ervoor dat het project prominenter op de website van VDWVM getoond wordt. Ook kun je de ondernemers achter de projecten helpen met jouw feedback en tips. Een mailtje is zo gestuurd met een speciale berichtknop en er is ook een mogelijkheid om “mee te praten.” Delen via twitter en facebook is ook supergemakkelijk.

En heb je echt liefde voor het bedrijf of project, dan kun je fan worden. Zo wordt je op de hoogte gehouden van jouw favoriete project(en).

Ikzelf kwam via VDWVM terecht op de site van Peerby. Dit bedrijf maakt het mogelijk om spullen te delen met je buren. Ik bleek een heggenschaar te kunnen lenen van iemand die een paar straten verderop woont. Mijn heg kreeg zo de knipbeurt die het al heel lang nodig had, gratis en voor niets. Op die manier helpt VDWVM dus ook op een hele praktische manier: het is een gids voor heel veel initiatieven waarmee je jouw eigen leven kunt vergroenen.

Zelf een project starten

Heb je zelf een duurzaam idee of bedrijf? De procedure om een project te starten is gestroomlijnd. Je schrijft een aantal korte teksten in een vast format. Bovendien vul je jouw profielinformatie in, contactgegevens en de social media die je gebruikt. De informatie komt op een uniforme manier op de site terecht. Zo ben je in korte tijd up and running en kun je de kracht van de gemeenschap in zetten voor jouw initiatief.

Kortom, het loont echt de moeite om lid te worden van VDWVM. Of je nu een project start, of andere projecten wilt steunen, de site is een onmisbare tool in de gereedschapskist van iedereen met een groen hart. Klik hier om lid te worden.