Tesla Powerwall Elon Musk, de topman van Tesla, heeft een gigantisch gat in de markt gevonden met het Tesla Powerwall accusysteem. De accu is namelijk al uitverkocht tot minstens halverwege 2016. Volgens berekeningen van Bloomberg lag de totale omzet voor Tesla van accu’s in mei 2015 op zo’n 800 miljoen dollar.

Tesla Powerwall electric system

Het nieuwe ‘Powerwall electric system’ maakt het mogelijk om grote hoeveelheden energie van zonnepanelen op te slaan. Dit zorgt ervoor dat mensen zich volledig van het energienetwerk kunnen afsluiten en alleen met zonnepanelen hun huis van energie kunnen voorzien. Hierdoor hoeft energie overdag niet langer teruggeleverd te worden. Lees hier meer over het Powerwall systeem van Tesla.

[adrotate banner=”35″]

In Nederland hebben we de salderingsregeling. Hierdoor krijg je een goede prijs voor het terugleveren van energie aan het netwerk. Voor Nederlandse particulieren zijn de Powerwall accu’s dan ook nog niet heel interessant. Mocht minister Kamp binnenkort de salderingsregeling voor zonne-energie de nek omdraaien, dan is dit nieuwe product echter een uitkomst. In andere landen zonder gunstige regelingen is de Tesla Powerwall nu al mateloos populair.

Uitverkocht

Totaal zijn er al zo’n 38.000 Tesla Powerwall systemen voor thuisgebruik besteld, en nog eens zo’n 2.500 grotere systemen voor commercieel gebruik. Maar in de tussentijd zijn er ongetwijfeld veel meer bestellingen bijgekomen. Wanneer je dus toch nog een Powerwall systeem wilt aanschaffen zul je dus minimaal een jaar moeten wachten.

Volgens Musk is het aantal bestelde accu’s op dit moment al makkelijk genoeg om de volledig capaciteit van Tesla’s 5 miljard dure gigafabriek, die overigens nog niet eens afgebouwd is, te benutten. De fabriek zou in eerste instantie maar voor 1/3 gebruikt worden voor de thuisopslag accu’s. Waarschijnlijk zijn ze bij Tesla dan ook al druk bezig met het plannen van gigafabriek nummer 2.

Tesla is vooral bekend van stijlvolle elektrische auto’s zoals de Model S. Wil je meer weten over de voor en nadelen van elektrische auto’s? Kijk dan eens in ons dossier elektrisch rijden.

Bron: Treehugger