Mister Hippo loodgieter Utrecht

Foto: Mr Hippo

(Gesponsorde partnerbijdrage) Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) worden steeds populairder onder bedrijven. Loodgietersbedrijf Mister Hippo is actief in de regio’s Utrecht en Amsterdam en maakt voortaan ook gebruik van een elektrische auto. De loodgieters van Mister Hippo zijn constant onderweg. “Wij vinden duurzaamheid en MVO erg belangrijk, om deze reden zijn wij gestart met onze loodgieters in een elektrische auto te laten rijden. Hiermee is Mister Hippo de eerste duurzame loodgieter in Nederland.” vertelt oprichter Vincent van der Wal.

Duurzaame loodgieter

Investeren in duurzaamheid leidt tot een schonere leefomgeving en minder druk op het klimaat. Fossiele brandstoffen raken langzaam op en zorgen bovendien voor een vervuilde lucht. Voor elektrische auto’s kunnen alternatieve, duurzame energiebronnen zoals windmolens en zonnepanelen gebruikt worden. Hierdoor vermindert elektrisch rijden de CO?-uitstoot. Ook stoot de auto geen fijnstof uit, wat bijdraagt aan een schonere en gezondere leefomgeving. Tevens is de geluidsoverlast van een elektrische bestelbus veel minder dan van een reguliere bestelbus. Dit zijn voor het loodgietersbedrijf een belangrijke redenen geweest om te kiezen voor elektrisch rijden. Mister Hippo hoopt zo ook een voorbeeld te kunnen zijn voor andere bedrijven, om duurzaamheid op grotere schaal te verwezenlijken.

Elektrisch rijden is efficiënter

Door elektrisch te rijden bespaart Mister Hippo ook een hoop kosten. De brandstof voor een elektrische auto is namelijk wel 40 tot 50 procent goedkoper dan benzine, diesel of gas. Deze besparing kan doorberekend worden in de prijzen van de loodgietersdiensten van Mister Hippo. De klant is hierdoor bij Mister Hippo extra voordelig uit.