De voordelen van zonnepanelen huren bij Zelfstroom. Foto: Zelfstroom

Foto: Zelfstroom

Natuurlijk wil je zelf zonne-energie opwekken vanaf je eigen dak, maar waar haal je het geld vandaan?

De voordelen van zonnepanelen huren

Het belangrijkste voordeel natuurlijk is dat je bij huur zelf geen grote investering vooraf doet. Het geld dat je bespaart kun je op je spaarrekening laten staan of voor andere dingen gebruiken. Tijdens de looptijd van het huurcontract heb je geen omkijken naar onderhoud of eventuele reparaties van het zonnestroomsysteem, want het is niet van jezelf.

Een ander groot voordeel is dat je zelf je eigen écht groene stroom opwekt. De stroom die je opwekt van eigen dak hoef je niet meer in te kopen bij je energieleverancier. Per maand betaal je een vast laag huurbedrag. Omdat je met zonnepanelen in de regel  niet meer stroom opwekt dan je verbruikt, zul je nog een klein bedrag kwijt zijn aan stroom die je afneemt van het net. Maar het totale bedrag dat je betaalt (huur + kosten voor netstroom) ligt in de meeste gevallen lager dan wat je normaal gesproken aan energiekosten kwijt zou zijn. Je betaalt dus minder geld en wekt zelf 100% groene stroom op.

Hoeveel bespaar je precies met zonnepanelen huren?

Een gemiddeld huishouden met een verbruik van 4.000 kwh en 2.000 m2 gas zal gemiddeld zo’n €30 per maand besparen. Per jaar is dat een besparing van €360 en voor de hele huurperiode (10 jaar) €3.600. Als de huurperiode afloopt kun je de panelen tegen een schappelijk bedrag (€37,50 per paneel) overkopen. Mocht je de panelen overnemen dan ligt je voordeel in 30 jaar tijd rond de €20.000.

Zelfstroom rekent voor jou precies uit hoeveel je in je eigen situatie bespaart. Vraag hier een vrijblijvende offerte  aan voor je eigen situatie. Lees meer over zonnepanelen huren op ons weblog.

De voordelen van zonnepanelen huren

Ook als je zonnepanelen huurt, begin je direct met besparen op energiekosten.

En er zijn nog meer voordelen:

  • Zelfstroom levert groene netstroom en gas tegen kostprijs, dus goedkoper dan vrijwel alle reguliere energieleveranciers.
  • Je kunt je gehuurde zonnepanelen meeverhuizen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je voordeel verdwijnt als je verhuist.
  • Je kunt de zonnepanelen tijdens de huurperiode overnemen tegen vooraf vastgestelde prijzen, zonder boete.