Bron: Don McCullough, Flickr

Bron: Don McCullough, Flickr

Tesla is één van de meest vooruitstrevende bedrijven van onze tijd. Het bedrijf ging bijna bankroet in 2008, maar wist in de jaren daarna door te groeien naar een (beurs)waarde van zo’n 30 miljard op dit moment. Het is daarmee in korte tijd een van de hoogst gewaardeerde autobedrijven geworden en dat terwijl het bedrijf hun derde automodel, toepasselijk de model 3 genoemd, nog op de markt moet brengen. Toch hebben de meeste mensen nog niet door dat dit nog maar het begin is. Volgens het Amerikaanse blog Waitbuthwy.com gaat Tesla en vooral zijn oprichter Elon Musk, de wereld veranderen. 

Elon Musk wordt vaak wordt vergeleken met grote namen zoals Henry Ford, Steve Jobs en Thomas Edison, en dat is niet voor niks. Niet alleen is Tesla is een doorslaand succes, ook andere bedrijven die Elon Musk heeft gestart breken hele industriën open. Zo gebruikt NASA tegenwoordig het bedrijf SpaceX om dingen in de ruimte te schieten en is SolarCity een van de grootste installateurs van zonnepanelen in de VS.

En als je dat nog niet overtuigd, dan is er nog dit: Elon Musk vormde de inspiratiebron voor niemand minder dan miljardair Tony Stark in de film Ironman. WaitbutWhy doopte Elon Musk dan ook de ‘The world’s raddest man’. Een goede vertaling voor ‘raddest man’ is moeilijk te vinden, maar het heeft ongeveer een strekking als: de meest radicale, supervette geniale vent.

En als je Waitbutwhy leest, snap je waarom Musk die titel krijgt. In deze (enorm uitgebreide) artikelen legt blogger Tim Urban in eenvoudige (hoewel Engelse) bewoordingen alle in’s en out’s uit van de revolutionaire ontwikkelingen waar we ons nu bevinden. En het goede nieuws? De toekomst van schone energie, betaalbare elektrische auto’s en succesvolle ruimtevaart is dichterbij dan je denkt.

Deel één over Elon musk en zijn bedrijven kan je hier lezen

Deel twee over hoe Tesla de wereld gaat veranderen vind je hier

Veel leesplezier!