Stella. Bron: ClearTechnology.nl

Stella. Bron: ClearTechnology.nl

HetkanWel selecteerde vijf duurzame autotrends, want auto’s betekenen voor veel mensen de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Ze brengen je snel bij een zakenpartner in een afgelegen streek of bij je moeder die ver van de stad woont. Aan de andere kant zijn auto’s niet direct milieuvriendelijk, maar op dat gebied verandert veel. Je krijgt hier snel een beeld van op de website cleartechnology.nl.

1) De gezinsauto die energie oplevert
Olaf Brugman van het Solar Team Eindhoven vertelt in een korte video over Stella, ‘s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie. Bovendien wekt de auto meer energie op dan hij verbruikt!

2) Van zuinig rijden een spelletje maken
Hoe motiveer je jezelf om zuiniger te rijden? Maak er een spelletje van. Brandstof besparen wordt zo een leuke game, volgens Martijn de Beijer.

3) Wereldprimeur: modulaire elektrische auto
Zesentwintig studenten van de TU Eindhoven presenteren ook een wereldprimeur: de modulaire auto NOVA, waarbij je onderdelen makkelijk kunt wisselen. Deze elektrisch aangedreven auto kan variëren in grootte, maar ook aangepast worden op het gebruiksdoel.

4) Zelfrijdende auto’s goed voor milieu
Met zelfrijdende auto’s en voertuigen die in contact staan met elkaar, of met de weg, voorkomen we straks files die worden veroorzaakt door schokgolven in het verkeer.

5) De asfaltrevolutie is hier
Het is gelukt om asfalt te ontwikkelen met alleen maar milieuvoordelen: reductie van CO2 en geluid én deels gemaakt van gerecyclede materialen.