Ethletic schoenen zijn ook geschikt voor veganisten. Foto: Lotika

Ethletic schoenen zijn ook geschikt voor veganisten. Foto: Lotika

(Gesponsorde partnerbijdrage) We laten je graag kennis maken met de nieuwe collectie heren- en damesschoenen van Ethletic. De schoenen zijn verkrijgbaar in de laatste modekleuren en goed te combineren met je eco-chic outfit. We noemen het oprecht duurzame schoenen omdat ze zowel fair trade als eco zijn in alle opzichten. Maar net zo  belangrijk, ze zitten heerlijk aan je voeten.

hetkanWellers kopen Ethletic schoenen nu met 10% korting: voer de code HKWEL in bij het afrekenscherm.

Ethletic schoenen

Het merk Ethletic laat zien dat duurzame schoenen niet saai hoeven te zijn. Zo zijn er sinds dit seizoen sportieve modellen, elegante en retro sneakers aan de collectie toegevoegd onder de naam black caps en fair dancer.

Deze zijn verkrijgbaar in leuke kleuren als o.a. pale denim, ice cream pink, frozen yellow en urban grey. Naast de duurzame schoenen zijn er nu ook duurzame slippers aan het assortiment toegevoegd.

Bekijk hier de Ethletic schoenen

Fair trade schoenen van top tot teen

De Ethletic schoenen zijn echte fair trade schoenen. Zo is het buitenwerk van 100% fair trade en biologisch katoen uit India en worden de zolen gemaakt van natuurlijk fair trade FSC rubber uit Sri Lanka. Hierna worden de schoenen in Pakistan in een schoenfabriek in elkaar gezet. Voor iedere stap in de productie van de Ethletic schoenen krijgen de katoenplukkers, de rubbertappers en de fabrieksarbeiders een eerlijk loon.

Ethletic schoenen zijn ook geschikt voor vegans

Het rubber van de schoenzool komt van een FSC gecertificeerde plantage in Sri Lanka. Zo vind je onder ieder paar schoenen het symbool van het FSC-keurmerk wat staat voor duurzame bosbouw.

Doordat er in een paar Ethletic schoenen geen dierlijke stoffen worden gebruikt, mogen wij deze schoenen ook vegan noemen. Ook worden de schoenen met natuurlijke lijm geplakt, zonder dierlijke stoffen.

Lotika webwinkel

Voor welke kleur Ethletic schoenen ga jij? In de webshop van Lotika vind je de complete Ethletic schoenencollectie voor dames en heren. In de webwinkel vind je verder biologisch ondergoed, bamboe sokken en duurzame schoenen. Zo vind je bij Lotika boxershorts in leuke kleuren en prints van Pants to Poverty, en Saint Basic ondergoed. Ook verkopen ze te gekke duurzame sokken van het merk Braintree gemaakt van bamboe, biologisch katoen of hennep.Maak je eco-chic outfit helemaal af met een bamboe zonnebril.

hetkanWellers kopen Ethletic schoenen nu met 10% korting: voer de code HKWEL in bij het afrekenscherm.