Dit pallet-huis is ontworpen door I-Beam Design, voor vluchtelingen in Kosovo. De ontwerpers werden geïnspireerd door het feit dat met de pallets die alleen al in de Verenigde Staten in 1 jaar worden gebruikt, 80% van de vluchtelingen op aarde een onderkomen zoals deze zouden kunnen krijgen. Met anderhalf jaar aan pallets uit dit land kunnen alle 33 miljoen vluchtelingen een eigen huis bouwen.

Het mooie van dit huis is dat eigenlijk iedereen het kan bouwen zonder dat daar bijvoorbeeld zwaar gereedschap aan te pas komt. Daarnaast is de investering van zowel tijd als geld heel klein. Het huis kan in 1 dag gebouwd worden, en voor $75 heb je een informatiepakket waar alles in staat wat je nodig hebt om met de bouw te beginnen. De daadwerkelijke prijs hangt vooral af van de prijs van de pallets.

Het pallet-huis is oorspronkelijk bedacht voor vluchtelingen, maar hier in Nederland zou het natuurlijk kunnen dienen als schuurtje, of tuinhuis. De nieuwe versie met isolatie en verwarming is zelfs prima bewoonbaar, en zou bijvoorbeeld in de zomer gebruikt kunnen worden als gastenhuis.

Voor 75 dollar kun je hier de bouwplannen kopen, en hier kun je de website van het project bekijken.

Bron: Viralnova