Een sportveld van kunstgras kan ook in je eigen achtertuin

Een sportveld van kunstgras kan ook in je eigen achtertuin

(Gesponsorde partnerbijdrage) Ja je leest het goed: een kunstgras sportveld maakt u leven gelukkiger. Hoe dat zit lees je in dit artikel.

Een leuker leven met uw eigen kunstgras multifunctioneel sportveld?

Een kunstgras sportveld in je achtertuin? Als je een leuker en gelukkiger leven wilt leiden dan is het een serieuze optie. Maar waarom? 

Sporten maakt gelukkig

Veel sportende mensen zeggen vaak dat sporten gelukkig maakt. Maar echte argumenten konden ze niet aanvoeren hiervoor. Het was gewoon zo, punt! De enige sporters die hard bewijs konden overleggen waren hardlopers. Er werden bij hardlopers neurobiologische effecten gemeten. Dit komt door een toename van feel good stofjes tijdens het hardlopen. Dit zijn endorfine, serotonine en testosteron. Hoe de biochemische processen werken is erg ingewikkeld maar kortweg komt het hier op neer: “door te lopen gaat de shit eruit en deze worden vervangen door de feel good stofjes”. 

Onderzoek van het Trimbos instituut

Maar nieuw onderzoek van het Trimbos instituut toont het volgende aan: wekelijks sporten zorgt ervoor dat je 50% minder kans hebt om en psychische stoornis te ontwikkelen.  Denk hierbij aan fobieën en andere stoornissen, alcoholverslaving en datgene waar steeds meer mensen aan leiden: depressies. Supernieuws toch! En mocht je nu denken dat je iedere avond helemaal los moet gaan. Nee hoor, het onderzoek laat namelijk ook zien dat overactieve sporters geen extra voordeel hebben. Meer dan 3 uur sporten per week geeft geen positief effect. Tenminste, op jezelf gelukkiger voelen. Wel op je conditie als je het goed aanpakt.

Dus…wanneer heb je een multifunctioneel sportveld in je tuin

Zoals je kunt lezen maakt sporten echt gelukkiger! Heb je een (kleine) tuin? Dan is het een goed idee om eens na te denken over het laten leggen van een multifunctioneel kunstgras sportveld. Op deze manier kunnen alle gezinsleven hun favoriete sport beoefenen, zoals: hockey, tennis, voetbal, volleybal, handbal, basketbal, etc. Op je geluk!