Zonder plastic zak boodschappen doen is gemakkelijk. Foto: Gemeente Rotterdam

Zonder plastic zak boodschappen doen is gemakkelijk. Foto: Gemeente Rotterdam

Heb jij een goed idee over hoe we plastic tasjes gebruik kunnen verminderen? Gemeente Rotterdam heeft een wedstrijd in het leven geroepen om Rotterdam plastic-tas-loos te maken: Geef Plastic de Zak! Maak kans op een budget van €15.000,- om jouw idee te realiseren!

Op jaarbasis gooit iedere Nederlander gemiddeld 71 plastic tassen weg. Dat komt neer op meer dan 42,5 miljoen plastic tasjes per jaar! Dat is niet alleen een verspilling van grondstoffen, er belanden ook tasjes in het milieu waar ze veel schade aanrichten. Plastic tasjes staan bijvoorbeeld op de derde plaats met hun aandeel in de plastic soep die stad en natuur vervuilt en bedreigt. Om deze redenen heeft staatssecretaris Mansveld een landelijk verbod aangekondigd op gratis wegwerptasjes. Per 1 januari gaat dit verbod in, maar Rotterdam wil nu al aan de slag en het liefst ook het gebruik van betaalde plastic tasjes fors terugbrengen!

Hoe kun je meedoen?
Iedereen met een aantoonbare band met Rotterdam (ondernemer of bewoner) kan meedoen. Als je niet Rotterdams bent kun je de samenwerking opzoeken met een Rotterdamse partij om toch mee te kunnen doen. Stuur je plan vóór 7 september op, dan hoor je 10 oktober (Dag van de Duurzaamheid) of jij het beste idee hebt!

Doe mee via www.geefplasticdezak.nl